Belföld

20 és 18 év fegyházat kértek a hat mázsa droggal kereskedő banda irányítóira, egyikük bérgyilkossal akart lelövetni egy nem fizető vevőt

police.hu
police.hu

Vádat emeltek azzal a kábítószerrel kereskedő bűnszervezet ellen, amelynek tagjai egy év alatt mintegy 6 mázsa, nagyjából 600 millió forint értékű drogot szereztek be.

Négyessyné Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy 20 és 18 év fegyházat kértek a bűnszervezet irányítóira előkészítő ülésen történő beismerés esetére. A kereskedésben rész vevő többi vádlottra 15, 10 8, 7, és 6 év fegyházat kértek arra az esetre, ha mindent bevallanak, és lemondanak a tárgyalás jogáról is.

A bűnszervezet budapesti irányítója 2019 végén határozta el, hogy Szerbiából kereskedelmi mennyiségben marihuánát, speedet, extasyt és kokaint szerez be azért, hogy az ország több pontján viszonteladóknak tovább értékesítse.

A férfi a tevékenységébe bevonta az egyik autókereskedő üzleti partnerét is, akivel ezután együtt fektettek be pénzt a kábítószerek megvásárlásába. Idővel a bűnözői csoport – az egyes részfeladatokra – további tagokkal bővült, egymás között kizárólag titkosított kommunikációt használtak.

Kerülték a kábítószerfajták köztudomású elnevezését, helyette “büdi, zöld, turbó, gyors, üdítő, gold, bogyó” kifejezéseket használtak a beszélgetéseikben. A kábítószer átadásának gyakori helyszínei mélygarázsok voltak, ahol személyes találkozás nélkül cserélték ki a járműben hagyott anyagot és annak ellenértékét.

ugyeszseg.hu

Késztermékek beszerzése mellett a vádlottak rövidesen maguk is kábítószer-előállításba fogtak, ehhez a szerb kereskedőtől amfetaminolajat vásároltak, amiből háromszoros mennyiségű, tejföl állagú speedet állítottak elő.
Miután az egyik viszonteladó nem fizette ki a kábítószer árát, a bűnszervezet irányítója elhatározta, hogy – a többi partner számára is példát statuálva – lelöveti. 

ugyeszseg.hu

Felvette a kapcsolatot egy külföldi bérgyilkossal, továbbá a szerb kapcsolatán keresztül egy hangtompítós maroklőfegyvert is beszerzett. Mivel a férfit elfogták, így meghiúsult az emberölés. 

A Nemzeti Nyomozó Iroda arra is fényt derített, hogy a bűnszervezet egy év alatt 430 kilogramm marihuánát, 140 kilogramm amfetamint, 11,6 kilogramm kokaint, 20 ezer extasy tablettát és 30 liter amfetaminolajat szerzett be, amelyre 1,8 millió eurót – mintegy 600 millió forintot – fordított.

Az ügyészség a bűnszervezet tagjait jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelemmel, emellett az egyik irányítót emberölés előkészületével és lőfegyverrel való visszaéléssel vádolja. Az ügynek van egy nyolcadik vádlottja is, de ő nem vett részt a kereskedésben.

Kapcsolódó
Hat mázsa droggal kereskedtek, 13 fő ellen emelhetnek vádat
Kétmillió euró értékben hoztak be kábítószert külföldről, és ezt még fel is akarták ütni. Videóval.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik