Belföld

Évekig verte és terrorizálta a nejét egy férfi a három gyermeke előtt, akik félve bújtak el előle

Évekig terrorizálta a nejét egy férfi a három gyermeke szeme láttára. A Balassagyarmati Járási Ügyészség kapcsolati erőszak és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt állítja bíróság elé a 46 éves férfit.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi és a nő 2002-ben összeházasodott, de tíz évvel ezelőtt elváltak egymástól. Hat évvel később azonban ismét házasságot kötöttek, és három gyermekük is született. 2021-ben azonban a második házasságuk is tönkrement, de ezt követően is együtt éltek a családi házukban.

A szülők között 2016-tól rendszeressé váltak a konfliktusok, melyek forrása a férfi italozó életmódja, majd a nő új párkapcsolata volt. A veszekedések gyakran tettlegességig fajultak. A férfi különböző eszközökkel, így vascsővel és késsel is fenyegette feleségét, többször ütötte pofon, volt, hogy a haját tépte, kicsavarta a kezét, és rendszeresen trágár kifejezésekkel illette.

A férfi a házuk berendezési tárgyaiban, nyílászáróiban is gyakran kárt tett, alkalmanként önmagát is megsebesítette. Az asszony védekezésképp többször is pofon ütötte férjét, és saját és gyermekei testi épségét védve próbálta kilökni a házból a férfit, egy alkalommal kést vett magához, amivel védekezés közben megvágta őt.

Tavaly augusztusban ismét összevesztek. A férfi magához vett egy kést a konyhaszekrényből, felesége a 14 és 5 éves gyermekkel az emeletre menekült, ahol behúzta maga mögött a lépcsőt elzáró műanyag harmonika ajtót. A férfi több alkalommal az ajtóba szúrta a kést, azt átszakította, közben megsebezve az asszonyt is. Ezt követően elhagyta a házat, a 14 éves lánya pedig telefonon kihívta a rendőrséget.

A szülők közt évekig zajló eseményeknek mindhárom gyermek rendszeresen tanúja volt.  Többször végignézték anyjuk bántalmazását, az agresszív apjuk elől esetenként a ház szobáiban kellett elrejtőzniük. A történtek hatására tanulási nehézségekkel és dühkezelési problémákkal küzdenek, a legidősebb lánynál depresszió és pánikrohamok jelentkeztek.

Az ügyészség börtönbüntetést és közügyektől eltiltást kért a férfire azzal, hogy tiltsa el minden olyan foglalkozástól és tevékenységtől, amely során 18 év alatti személlyel foglalkozhatna.Az ügyészség indítványt tett továbbá a kés elkobzására és a 251 ezres bűnügyi költség megfizettetésére is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik