Belföld

Beszólt Vitézy Dávidnak a közlekedési államtitkár

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Vitézy Dávidnak megártott a meleg…! Valószínűleg ezért felejtette el, hogy fél évvel ezelőttig ő felelt a közlekedésért!

– fogalmazott Facebook-bejegyzésében Nagy Bálint közlekedési államtitkár válaszul elődje vasútbezárásokat bíráló posztjára.

A MÁV-Start és a Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium arról döntött, hogy augusztus 1-jétől bezárnak tíz vasúti mellékvonalat. A döntést a MÁV jármű- és személyzethiánnyal indokolta, noha a vonalbezárásokról mindössze pár nappal azután határoztak, hogy egy hodászi balesetben több utas is égési sérüléseket szerzett.

A vonalbezárások – melyek ellen Balassagyarmat fideszes polgármester is felszólalt – Vitézy szerint arról szólnak, hogy a MÁV képtelenné vált az állam által megrendelt közszolgáltatás ellátására. A volt államtitkár felvetette, hogy az állam más vállalatokat is kereshetne a vonalak üzemeltetésére, a kiszervezésre pedig több külföldi példát is említett.

Ha a mellékvonalak bezárása kapcsán leírt részletes szakmai álláspontomra reagálni szeretne, tegye meg nyugodtan, de ez a hangnem és stílus állami vezetőhöz méltatlan és komolytalan.

– kommentálta Nagy Bálint posztját Vitézy, aki emlékeztette utódját, hogy jelenleg ő Magyarország közlekedési államtitkára Lázár János miniszter megbízásából.

A mellékvonalakat nem az előző közlekedési vezetés zárja be, hanem most Önök, mi próbáltunk életet lehelni beléjük

– írta Vitézy, és egyúttal „több szerénységet” javasolt Nagynak, „ha már látványosan omlik össze a vasúti közszolgáltatás”.

Kapcsolódó
Vitézy Dávid szerint Lázár János hátráltatja a vasúti közlekedés fejlődését
Vitézy az ellenzéki vezetésű Budapestet állítja Lázárral szembe pozitív példaként.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik