Belföld

Újabb hőhullám érkezik

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
Vasárnapig még elviselhető, 30 fok körüli hőmérsékletben lesz részünk, aztán újabb felmelegedés kezdődik, de szerencsére nem lesz tartós.

Kellemes, nyárias időnk lesz hétvégén, hétfőn azonban újabb hőhullám érkezik, kedden már ismét 35 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet. A felmelegedés szerencsére nem lesz tartós, már szerdán enyhülést hoz egy hidegfront – írja a Kiderül.

Szombaton a fátyol-, illetve gomolyfelhők mellett napos idő valószínű, és zápor, zivatar is csak elvétve, nagyobb eséllyel északkeleti határ mentén alakulhat ki. A nap második felében nyugat felől egyre több helyen alakulhatnak ki kelet felé mozgó záporok, zivatarok. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 30 fok között várható. Késő este 20, 25 fokot mérhetünk.

Reggelre délen, délkeleten is megszűnik a csapadék, majd ott is napos időre számíthatunk kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Napközben legfeljebb egy-egy zápor alakulhat ki a Dunántúlon. A hőmérséklet hajnalban többnyire 12 és 17 fok között alakul, délutánra 27, 32 fok közé emelkedik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik