Belföld

Gyerekkoporsót rakott Orbán háza elé Keresztény Zoltán

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Gyerekkoporsót állított fel Orbán Viktor miniszterelnök felcsúti parasztháza előtt egy ismert aktivista, jogász, Keresztény Zoltánvette észre a 444.hu. Az akcióról Keresztény a közösségi médiában posztolt.

Megnyitottuk a felcsúti nyári szabadegyetemet, a miniszterelnök elvtárs háza és stadionja elől. Mégpedig azzal, hogy elhelyeztünk ott egy gyermekkoporsót, amire az van írva: ‘A magyar fiatalság jövője.’

– áll a bejegyzésben, amit a szerző a nyomaték kedvéért fényképekkel is illusztrált.

Az aktivista emlékeztetett, hogy a miniszterelnök Nagy Imre újratemetésén 1989-ben még arról beszélt: a kommunisták 1990 előtt Szovjet-Oroszországhoz kötötték Magyarország sorsát, és ezzel elvették, eltékozolták a magyar fiatalság jövőjét. Ehhez képest harmincöt évvel később Orbán „a FIDESZ Magyar Szocialista Munkáspárt örökös pártfőtitkára, aki ugyanazt tette, mint elnyomó elődjei: hozzákötötte Magyarország sorsát egy putyinista, szovjet-orosz típusú államhoz, vagy éppen a Kínai Kommunista Párthoz”.

Szerinte ezért a gazdasági válság, a magas infláció, az alacsony keresetek, a rossz oktatás és egészségügy, miközben a politikai elit folyamatosan gyarapszik.

Keresztény ugyanaz az aktivista, aki június elején fekete takarófóliával tekerte körbe Csákberényben az orosz katonák által felavatott szovjet emlékművet – emlékeztetett a lap. Mint írták, a helyszínen egykettőre megjelent a rendőrség, és átkutatták Keresztény autóját. Az aktivista elmondta: mivel rendőri felszólításra nem volt hajlandó elvinni a koporsót, gyülekezési joggal való visszaélés miatt eljárás indul ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik