A következő élő közvetítés része Orbán: Jövőre talán már a 2040-ig szóló tervekről beszélhetek

A kötődés alkotmánya

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Megérkeztünk Magyarországra. Orbán szerint az EU liberális alkotmányainak középpontjában az „én” áll, a magyar alkotmány középpontjában viszont a „mi”, abból indul ki, hogy van egy otthonunk, egy közösségünk, egy életmódunk, kultúránk és nyelvünk. Az életben azok a legfontosabb dolgok, amiket egyedül nem lehet megszerezni, ilyen a béke, a család, a barátság, a törvény, a közösségi szellem és a szabadság is, hiszen aki egyedül van, az nem szabad, hanem magányos. A magyar ezért a kötődés alkotmánya, amely a kötődéseink mellett egyszersmind megerősíti a határainkat és a „férfi és női mivoltunkat is, mert ezt hívjuk családnak”.

Szerinte csak közösségi és gyermekvédelmi alapon lehet szembeszállni az „LMBTQ-propagandával” is, mint ahogyan a migráció sem kezelhető liberális alapon.

Jelzésértékű, hogy miután a kereszténység elutasításával „hedonista pogányok” lettünk Európában, a 2011-es magyar alkotmányt húsvétkor hirdették ki – fogalmazott, hozzátéve, hogy szerinte az európai politikai osztály elutasítja a kereszténységet, lakosságcserét akar a migrációval és „LMBTQ-hadjáratot folytat a családbarát európai nemzetekkel szemben”. Példaként említette, hogy a litvánok e nyomás hatására visszavonták korábbi, a magyarok számára is mintaként szolgáló, nagyszerű gyermekvédelmi törvényüket. „Ide vezet az amerikai barátság” – mondta Orbán, hozzátéve, hogy Magyarország viszont nem enged a zsarolásnak a „történelmi időhöz” tartozó kérdésekben.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik