Belföld

Varga Judit Európa felszabadítására készül

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
A távozó igazságügyi miniszter korábbban is brüsszeli harcos akart lenni.

A Demokratának  Varga Judit azt mondja, a 2024-es EP-kampány tétje jóval nagyobb a korábbiaknál, és ő már 2019-ben is brüsszeli harcos akart lenni. Úgy véli, a jövőben jóval szabadabban beszélhet majd, igazságügyi miniszterként ugyanis kötötték a diplomácia udvariassági szabályai. Optimista, mert az előzetes felmérések alapján az Európai Parlamentben is eltolódhatnak az erők a konzervatív-szuverenista irányba.

A következő egy évben Varga Judit a civil, nem kormányzati szervezetek (NGO-k) lelepzésére, Európa felszabadítására készül.

Brüsszelben egész egyszerűen ellopták a demokráciát, és az NGO-k irányítják az EU-t. Nagy nemzetközi finanszírozású civil szervezetek tartják fogva a politikusokat is. És akár a médiát, akár az NGO-k tisztviselőit nézzük, nem látunk különbséget. Ugyanazok a kérdések, ugyanazok a reflexek, ugyanaz a dallam. Na, ezt kell valahogy megszüntetni. Ettől kell megszabadítani Európát. Ebben segíthet a magyar bátorság, hogy leleplezzük őket. Azt mondjuk, te egy NGO vagy, nagyon sok pénzt kapsz azért, hogy jelentős médiafelületed legyen, EP-képviselőket fizetsz, hogy kirakják az üzeneteidet a közösségi médiában, mivel ezáltal egyfajta látszatvalóságot tudsz gerjeszteni. De ettől a látszatvalóság még nem lesz igaz.

Kapcsolódó
Varga Judit szerint a kormány igazságügyi téren mindent megtett, itt az ideje, hogy Brüsszel fizessen
A távozó igazságügyi miniszter szerint a kormány maradéktalanul teljesítette a feltételeket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik