Belföld

Zebrán ütöttek el két kislányt és egy kisfiút Rátkán

police.hu
police.hu

Zebrán ütöttek el két kislányt és egy kisfiút Rátkán, amikor át akarták tolni a biciklijüket és a rollerüket. A lányoknak az ijedtségen kívül nem lett bajuk, de a kisfiú súlyos sérüléseket szenvedett.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy autós megállt tegnap este fél hétkor a Kossuth utcában lévő zebra előtt, hogy átengedje a gyerekeket. 

police.hu

A mögötte haladó másik jármű vezetője azonban átlépte a záróvonalat, figyelmen kívül hagyta a gyalogátkelőhelyet jelző táblát és a felfestést, és elhaladt az előtte megálló autó mellett. A szabályokat súlyosan áthágó sofőr elütötte, illetve elsodorta a zebrán áthaladó két kislányt és a kisfiút, utóbbi súlyos sérüléseket szenvedett a balesetben.

police.hu

A két kislány szerencsére nem sérült meg, de a lelki megrázkódtatás erősen megviselte őket. A szerencsi kapitányság bűnügyi eljárás keretében vizsgálja a baleset pontos körülményeit.

A Szerencsi Rendőrkapitányság az eset kapcsán felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a gyalogosok a közlekedés legvédtelenebb résztvevői, ha balesetet szenvednek, a legtöbb esetben súlyos vagy tragikus a következmény. Arra kérik a közlekedőket, hogy tartsák be a szabályokat, figyeljenek magukra és egymásra is!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik