Belföld

Kényszergyógykezelést kért az ügyészség az újbudai rendőrgyilkosra – videóval

Mihádák Zoltán / MTI
Mihádák Zoltán / MTI

Vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség azzal a férfival szemben, aki január 12-én kioltotta Baumann Péter rendőr életét, kettő társát pedig késsel megsebesítette.

Az ügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a férfi ellen, és kényszergyógykezelést kért rá a kóros elmeállapota miatt.

A vádirat szerint az elkövető január 12-én újbudai lakásában tartózkodott. A felette lévő lakásból zajt hallott, így azt gondolta, hogy szomszédja bajban lehet, ezért dörömbölni kezdett az ajtón. A szomszéd nem nyitott ajtót, ezért a férfi egy kalapáccsal betörte az ajtót.

Az elkövető bement a szomszédja lakásába és közölte, hogy majd megcsináltatja az ajtót, ezután távozott. A lakók értesítették a rendőrséget, de a vádlott maga is bejelentést tett.

A bejelentésekre két rendőri egység érkezett a helyszínre, akik az első emeleten intézkedtek a férfival szemben. Az elkövető megmutatta a ruházatában lévő, közel 17 centiméter pengehosszúságú kést, melyet a rendőrök elvettek. A rendőrök közölték vele, hogy előállítják és megpróbálták megbilincselni. A terhelt veszélyben érezte magát, ezért a rendőrökre támadt és ütni-rúgnii kezdte őket. 

A férfi elhatározta, hogy megszerzi a rendőrök szolgálati fegyverét, mely nem sikerült, ám észlelte, hogy a tőle elvett kés a dulakodás közben a földre került. A férfi meg akarta ölni a rendőröket, ezért magához vette a kést.

Szúró mozdulatokat tett a három rendőr irányába, melyek közül több eltalálta őket. Végül a támadó kezében tartott kést az egyik rendőr a taktikai kesztyűje segítségével eltörte.

A rendőrök megszúrását követően a férfi elmenekült a lakóházból, de két megsebesült rendőr követte a közeli villamosmegállóba, ahol az egyik rendőr figyelmeztető lövést adott le. A terhelt ennek hatására sem vetette alá magát a rendőri intézkedésnek, így lábának alsó részére célzott lövést adtak le, és a helyszínre érkezők segítségével megbilincselték

A férfi a rendőri intézkedés során egy 17 centiméter pengehosszúságú tőrrel szívtájékon szúrta Baumann Pétert, aki ennek következtében hősi halált halt. Egy másik rendőrt a vállán, harmadik társukat pedig a combján szúrta meg a tettes. Az elkövető tényfeltáró beismerő vallomást tett a nyomozati szakban. A Központi Nyomozó Főügyészség  kényszergyógykezelést kért rá a kóros elmeállapota miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik