Belföld

Fegyházba küldenék az amfetamint készítő budapesti drogkereskedőket

Kábítószer előállítása és terjesztése miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség azzal a két férfival szemben, akik maguk is gyártották a drogot Budapesten.

A vádirat szerint a 46 éves és a 48 éves férfi 2020 januárjától 2021. január 7-i elfogásáig kereskedett kábítószerrel a fővárosban. A fiatalabb férfi hamis adatok megadásával kibérelt egy XI. kerületi lakást, ahol társával a kábítószereket tárolta.

Az elkövetők nemcsak árulták, hanem elő is állították a kábítószert: amfetaminolajból por állagú amfetamint készítettek, majd azt hígítva értékesítették. A kábítószer-kereskedők az alapanyagok egy részét egy Pest vármegyei konténertelep egyik konténerében tárolták, amelyet erre a célra az idősebb férfi vett bérbe, hamis adatok megadásával.

A fővárosi rendőrök a férfiak elfogásakor – a bérelt lakásban, a konténerben és a vádlottak tartózkodási helyein – amfetamint, marihuánát, továbbá számos, a kábítószer előállításához és terjesztéséhez használt eszközt és az amfetamin előállításához szükséges alapanyagokat foglaltak le. A lefoglalt amfetamin és marihuána mintegy 59-szeres mértékben haladta meg a jelentős mennyiség alsó határát.

A fiatalabb férfi a fenti lakáson kívül a saját tartózkodási helyének kibérlésekor is hamis adatokat adott meg, amihez egy hamis román személyi igazolványt használt fel. A Fővárosi Főügyészség a két férfit jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, a fiatalabbat mint többszörös visszaesőt; esetében közokirat-hamisítás is a vád része. A főügyészség fegyházbüntetést, pénzbüntetést, valamint vagyonelkobzást kért a két férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik