Belföld

Újabb feljelentés, ezúttal pénzmosás miatt Karácsony mozgalmának 500 milliós pénzadománya miatt

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Hollik István vádiratnak beillő kérdését értékelte így Polt Péter.  

A KDNP politikusa (a Fidesz kommunikációs igazgatója) már eleve Karácsony Gergely

pénzmosási ügyével kapcsolatban

kért tájékoztatást a legfőbb ügyésztől. Hollik István idézte, a Nemzeti Információs Központ jelentését, szerinte az gyanús pénzügyi ügyleteket mutat a baloldali pártok előválasztási és választási kampányai körül. Emlékeztetett rá, a Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti előválasztási kampányának támogatására létrehozott 99 Mozgalom számlájára képviselője 19 alkalommal többféle valutában, összesen 506 066 946 forint értékben helyezett el készpénzt.  Hollik István furcsállotta, hogy még Karácsony Gergely visszalépése után (2021. október 8-a) után is befizettek 457 086 565 forintot a számlára, gyanúsnak nevezte, hogy oda még a 2022. április 3-i választás után is érkezett 126 907 368 forint értékű adomány.

A készpénzes befizetések 13 alkalommal haladták meg a 10 millió, 5 alkalommal az 50 millió forintot. Fentiek alapján a kormánypárti politikus arról kérdezte Polt Pétert, 

tett-e bárki feljelentést Karácsony Gergely pénzmosási botránya ügyében?

A legfőbb ügyész közölte, hogy Hollik István irományát a tartalom szerinti elbírálás elve alapán pénzmosás miatt tett feljelentésként értékelte, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodának (KR NNI) továbbította. Mivel korábban egy magánszemély (Tényi István) a sajtóhírek alapján már feljelentést tett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóságán, ahol költségvetési csalás miatt nyomoznak, ezért a KR NNI a feljelentésként értékelt kérdést is oda tette át.

Kapcsolódó
Váratlanul találta el a titkosszolgálat Karácsonyt, a főpolgármester még nem is tudott kiegyenesedni
Karácsony Gergely a 99 Mozgalomnál felbukkant százmilliós tételekre eddig csak nehezen hihető magyarázattal szolgált. Utánanéztünk a szervezetnek, ám ettől az összkép még homályosabb lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik