Belföld

Jogosítványa bánta a veszélyes előzést – videó

Nagy felháborodást keltett az, a téli hónapokban az interneten keringő felvétel, melyen egy fehér színű furgon Kakasd belterületén, a 6-os számú főúton több autót előzött meg szabálytalanul és balesetveszélyes módon – idézte fel a rendőrség hétfőn.

Nem maga az előzés ténye volt balesetveszélyes, hanem az, hogy a kisteherautó sofőrje a település központjában levő, lámpával is előre jelzett gyalogos-átkelőhely közvetlen közelében kezdte meg a kocsisor előzését, melyet a másodikként megelőzött jármű fedélzeti kamerája mindkét irányból rögzített. Ezen a helyen sajnos több sérüléses baleset történt korábban és azóta is.

A jármű vezetője a zebrán is folytatta a manővert, úgy, hogy nem győződött meg róla, hogy az előtte haladók forgalmi okból miért lassítanak. Az elöl haladó autós már balra indexelt, jelezve, hogy be kíván kanyarodni. Csak a forgalmi okból már megálló autós helyzetfelismerésén múlott, hogy nem történt baleset. A felvétel alapján a Bonyhádi Rendőrkapitányságon szabálysértési eljárást indítottak.

A szabálytalanul előző pécsi férfit a bonyhádi rendőrök három hónapra eltiltották a vezetéstől és pénzbírságot is kiszabtak a részére. A sofőr nem fogadta el az egyenruhások döntését, és bírósághoz fordult. A bíróság azonban a rendőröknek adott igazat, és helyben hagyta a határozatukat, mely így jogerőssé is vált. A balesetveszélyes helyzetet előidéző férfi így három hónapig biztosan nem ülhet volán mögé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik