Belföld

Nagyon meleg lesz ma is, néhol a 38 fok sem kizárt

Napos idő ígérkezik a hét utolsó napján, csak kevés gomolyfelhő képződhet, csapadék nem valószínű. Az Észak-Dunántúlon az északnyugati, másutt a délies szelet kísérhetik élénk széllökések a Kiderült előrejelzése szerint. A csúcshőmérséklet 32 és 37 fok között valószínű, de egy-egy helyen 38 fok sem kizárt. Késő estére 23 és 29 fok közé hűl le a levegő.

Az Időkép adatai szerint hétfőn egy gyenge hidegfront érkezhet, elszórtan hozhat záport, zivatart az ország északi felére. Az északi-északnyugati szél megélénkül majd, helyenként megerősödik. Zivatarok környezetében azonban viharos széllökések is lehetnek. Trópusi éjszaka jön, sok helyen alakulnak 20 fok fölött a minimumok. Délután 31-39 fokos forróságra készülhetünk, délen lesz a legmelegebb.

Kedden a napos, gomolyfelhős időben csak néhol fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. Az északnyugati-északi szél többfelé lehet élénk, a Dunántúlon főként délelőtt erős. Napközben 30-36 fok valószínű.

Szerdán egy hullámzó hidegfront közelíti meg térségünket, így többfelé lehetnek záporok, zivatarok, helyenként heves zivatarok, melyekhez jégeső, felhőszakadás társulhat. A szelet zivatarok környezetében erős, viharos lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 28 és 37 fok között alakulhat. Csütörtökre pár fokkal mérséklődhet a hőség, 27-33 fokos maximumokra számíthatunk. Sok lesz a napsütés, csak kevés helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi-északnyugati szelet többfelé élénk lökések kísérhetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik