A következő élő közvetítés része Pride-főszervező: Ahol könyveket fóliaznak le, ott előbb-utóbb embereket fognak

Hatvannégy Vármegye: Mentális betegséggel küzdő emberek vonulgatnak

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Kónya Dorka szóvivő nyitotta meg a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom sajtótájékoztatóját a Dózsa György úton. Barcsa Turner Gábor, a mozgalom társelnöke azt mondta, a felvonulás Budapesten nem olyan mint Nyugat Európaban, mert ott „még több a szeméremsértes és a vallasgyalázás”.

Mentális betegséggel küzdő emberek vonulnak

– fogalmazott. Ezt önmagában problémának tekinti. A HVIM, a Betyársereg és a Magyar Ellenállas is folytat ellendemondtrációt a szombati felvonulás ellen.

Mohos Márton / 24.hu

Barcsa- Turner ellen egyébként közösseg elleni úszítas miatt elsőfokon a héten ítelet hoztak, de más eljarás is zajlik ellene. Korábban egy tanároknak szóló érzékenyítő foglalkozáson is megjelentek, azzal kapcsolatban szintén eljárás folyik ellene.

Kónyi-Kis Botond szerint tarsadalomromboló politikai lobbitevékenység zajlik. Ez nem egyetlen napba sűrűsödik, hanem egész évben folyik, és három csapásiranya van szerinte.

  • Az első a transzlobbi,
  • A másik a gyermekek érzékenyítése, ami szerintük a tudat befolyasolását jelenti,
  • harmadszor: a mélyállamiság kereteit teremtik meg sokszázmilliós külföldi tamogatásból olyan szervezetek, mint a Háttér Társaság.

Szerinte sok terület van, a magyar jogban, amit módosítani kell még, noha örülnek a „gyermekvédelmi törvény bevezetésének”.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik