Ez a poszt a következő élő közvetítés része: Orbán Viktor: Arról kellett tájékoztatnom a kormányt, hogy a nyugatiak háborút akarnak Vissza a közvetítéshez
Fischer Zoltán / MTI

Orbán: Irigykedve néznek minket azok, akiket elárasztanak a migránsok

Orbán szerint az infláció jó pályán van. Nem a konkrét mérték az érdekes, hanem a csökkenő pálya. Lehet, hogy egy másfél hónappal hamarabb is sikerül egy számjegyűre letörni az áremelkedést.

A rezsicsökkentés Orbán szerint a magyar középosztály és a szegények életszínvonalának a kérdése, ezért mindenképp ki kell tartani mellette.

Elmondta azt is, hogy Magyarország nem fogja végrehajtani az unió migrációs döntését.

Migráció ügyében Magyarországnak kizárólag a saját tapasztalataira szabad hagyatkoznia

– mondta Orbán, aki szerint van saját élményanyagunk a migrációról, a brüsszeli szirénhangokat nem veszik figyelembe.

A tapasztalat pedig a kormányfő szerint azt mondatja:

No migartion.

A magyar modellt kell követni: nem szabad beengedni senkit, külföldön kell menedékjogot kérni. Orbán szerint irigykedve néznek minket azok, akiket elárasztanak a migránsok.

– Az egyetlen sikeres határvédelmi rendszert akarják Brüsszelben lerombolni – véli Orbán. A magyar megoldást nem tartják helyesnek: a kormányfő szerint a brüsszeli álláspont az, hogy előbb beengedik a migránsokat, és ott bírálják el a menedékjogot. Addig azonban szabadon mozoghatnak.

Én nem tudom, milyen emberek élnek arrafelé, de a magyar emberek három perc alatt kipenderítenék azt a kormányt, ami úgy viselkedik mint a nyugati kormányok

– nyilatkozta Orbán.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik