Belföld

Mit ad át a TEK ingyen az egyháznak? Itt a Semjén-lista

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Akár a terrorelhárítók bőrkanapéján is pihenhet majd a püspökké lett volt miniszter.

Ingyen kap ingóságokat a Terrorelhárítási Központtól (TEK) hitéleti feladataira a Balog Zoltán püspök (volt Emmi-miniszter) vezette Dunamelléki Református Egyházkerület. A 111 ingóságról,  értékükről korábban nem derült ki semmi a Magyar Közlönyből, annyit lehetett tudni, hogy azok  per-, teher- és igénymentesek.

A korábbi cikkünk alapján ezt tékozlásnak minősítő Demokratikus Koalíció  képviselője, Vadai Ágnes a nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelős miniszterhez fordult, hogy megtudja, pontosan mit is kapott meg ingyen a TEK-től a volt miniszter egyházkerülete.

Semjén Zsolt szerint a lista alapján egyértelmű, az ingóságok a TEK működéséhez már nem szükségesek, értékük mindössze 4,9 millió forintot tesz ki. Használt bútorok fognak egyházi hitéleti célú helyiségek berendezésére szolgálni. A mérhetetetlenül népszerű KDNP elnöke azt is feltétezte, hogy Vadai Ágnes egyetért vele abban,

a bútorok, ahogyan eddig, úgy ezután is a közjót fogják szolgálni.

A miniszter az ingyen átadott ingóságokat listázta. Irománya szerint a hitéletet a jövőben valóban több egykori TEK-es ágy, asztal, szék, karosszék, fotel, komód, bőrkanapé, könyvespolc, szekrény szolgálja majd.

A legérdekesebb tétel, hogy a terrorelhárítóktól átkerül Balog Zoltán egyházkerületéhez egy iparművész által alkotott palást is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik