Gazdaság

111 állami ingóság ingyen lesz az egyházé

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu
Azokat a püspökké lett volt miniszter egyházkerülete kapja. A DK szerint Orbán Viktor eltékozolja a magyarok vagyonát.

Az állami vagyonelemek ingyenes egyházi tulajdonba adásáról szóló határozat jelent meg a Magyar Közlönyben. A kormány ezúttal nem ingatlanokat, hanem ingóságokat ad át, hogy segítse a hitéleti feladatok ellátását.

Az ingóságok értéke nem derül ki, azokat a Dunamelléki Református Egyházkerület kapja, ahol Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, Orbán Viktor volt minisztere szolgál.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternek kell gondoskodnia arról, hogy az  egyházkerülettel tető alá hozzák a szerződést a határozat közzétételét követő harminc napon belül. Vélhetően nem lesznek jogi akadályok, hiszen az egyházkerületnek – honlapja szerint – egyik jogtanácsosa, Gulyás Gergely miniszter.

Az ingyen átadott állami vagyonelemek nincsenek nevesítve. Azok a határozat mellékletében a Terrorelhárítási Központ (TEK) nyilvántartásában szereplő leltár-azonosítókkal szerepelnek, így csak annyit lehet róluk tudni, hogy az egyházkerület 111 per-, teher- és igénymentes ingóságot kap majd meg.

Frissítünk!

DK: Tékozlás!

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese cikkünkre azzal reagált, hogy miközben Orbán Viktor egyre durvább megszorításokkal, áremelésekkel, adóemelésekkel sújtja a magyarokat, ingyen osztogatja a magyar állami vagyont az egyházaknak, saját közösségét, az egykori minisztere által vezetett egyházkerületet is bőségesen megjutalmazza.

Ahelyett, hogy az Orbán-kormány az áremelések megállítására, az orbáni infláció letörésére, valamint a bérek és a nyugdíjak emelésére költene, inkább a saját egyházi támogatóit pénzeli és eltékozolja a magyarok közös vagyonát.

Amíg Orbán marad, marad az orbáni infláció és folytatódik az állami vagyon szabadrablása, tette hozzá közleményében a DK politikusa.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik