Belföld

Baranyi Krisztina megoldási javaslattal állt elő a szűnni nem akaró ferencvárosi padháborúra

Baranyi Krisztina Facebook oldala
Baranyi Krisztina Facebook oldala

Látjuk, hogy sok ember van, aki szeretné kifejezni az értékrendjét egy pad kifestésével. Csak az a baj, hogy mindenki ezen a Tompa utcai padon szeretné ezt megtenni. Mi erre lehetőséget adunk!

– fogalmazott Facebook-bejegyzésében Baranyi Krisztina, a sokszor átfestett padnak otthont adó Ferencváros polgármestere.

Az önkormányzat várja azoknak a civil szervezeteknek és alapítványoknak a jelentkezését, akik valamilyen közéleti témában szeretnének padfestés útján állást foglalni.

Lehet padja (kis túlzással) klímaharcosoknak, zenészeknek, rokkantaknak, fradistáknak, biciklistáknak, vöröshajúaknak, rokkereknek, bárkinek, aki úgy érzi, a padfestés jó eszköz lehet az üzenetei közvetítéséhez

– írta az ellenzéki városvezető, azzal a kikötéssel, hogy az üzenet nem lehet gyűlöletkeltő, egyének vagy csoportok elleni erőszakra ösztönző, fenyegető, akár burkoltan is, de erőszakra buzdító, illetve a szervezet támogatásával, toborzással vagy adománygyűjtéssel kapcsolatos felhívás.

Megjegyezte:

Bárki lefestheti majd a padot, akár szivárványosra, akár másmilyenre, mert ez egy szabad, nyitott kerület és az is marad!

Július 6-án az Amnesty International és a Ferencvárosi Önkormányzat adta át a főváros első szivárványos köztéri padját, de ekkor még nem sejtették, milyen megpróbáltatások várnak a padra:

Kapcsolódó
Lekerült a fólia a ferencvárosi padról
Este került fólia a padra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik