Belföld

Könnyen megúszta a sínek között elalvó fiatal

Gyorsított eljárásban állították bíróság elé azt a huszonöt éves bátaszéki férfit, aki idén júniusban egy délelőtt részegen lefeküdt és elaludt a vasúti sínek között a nyílt vasúti pályán. Ugyanekkor Hidas-Bonyhád felől Bátaszék irányába 71 km/órás sebességgel megérkezett egy vonatszerelvény, amelyen a vonatvezetőn és a jegyvizsgálón kívül hét utas tartózkodott.

A sínek között alvó férfit a vonat vezetője sötét foltként észlelte a sínpályán, ezért lassítani kezdett, majd amikor meglátta, hogy ember fekszik a sínek között, gyorsfékezéssel állította meg a vonatot, és megszólaltatta a dudát is.

A férfi a vonat hangjelzésére felébredt, és elhagyta a sínpályát, de a vasúti töltés melletti füves-bokros területre zuhant, ami miatt könnyű sérüléseket szenvedett.

A férfit a Szekszárdi Járásbíróság a járási ügyészség valamennyi indítványának helyt adva kétszáz óra közérdekű munkára ítélte közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt – derült ki a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtóközleményéből. Az ítéletet jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik