Belföld

Többféle családtámogatási intézkedést vezetnek be Józsefvárosban

Többféle családtámogatási intézkedést vezetnek be a budapesti Józsefvárosban – jelentette be csütörtökön a kerület polgármestere, Pikó András.

Az elmúlt hónapok kormányzati megszorításai és a bejelentett és még várható, mindenkit sújtó intézkedések jelentős terheket rónak a családokra. A kormány elszabadította az inflációt, folyamatosan emeli az árakat és az adókat, kivezeti az árstopot, megritkítja a családtámogatásokat, indokolta a döntést a kerület vezetője. Hozzátette: „Felelős gazdálkodással elértük, hogy a megvalósuló fejlesztések mellett legyen elég pénz a költségvetésben újabb családvédelmi intézkedésekre a kormány által magukra hagyott családokról való gondoskodás érdekében.”

  • Szeptembertől bölcsődéztetési támogatást vezetnek be a bölcsődés korú kisgyermekkel rendelkező családok részére, az összege 60 ezer forint lesz évente. A bölcsődéztetési támogatás szociális rászorultságtól függ, azok a családok részesülhetnek benne, ahol az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a nettó 100 ezer forintot.
  • Háromszorosára emelik az iskolakezdési támogatást, amely automatikusan jár minden első osztályos gyerek szüleinek, nem szükséges kérelmet benyújtani hozzá. A támogatás év végéig beváltható 15 ezer forint értékű vásárlási utalvány, amit a Józsefváros kártya elfogadó helyeken lehet beváltani.
  • Minden kerületi rászoruló diák BKK-bérletet kap Józsefvárostól, amelyet a 14 és 18 év közötti, jogosult józsefvárosi fiatalok természetben, utalvány formájában kapnak meg igénylést követően. Az utalvány a kedvezményes éves bérlet összegének megfelelő értékű. A kérelmet a Családtámogatási Irodának kell benyújtani.

A közleményben hozzátették: az érintett szülők és családok névre szóló levélben fognak értesülni a támogatásokról, ezen felül októbertől teljesen megújul a szociális támogatások rendszere is, többek között bevezetik az állandó lakhatási támogatást a kerületben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik