Belföld

Vízkorlátozás jöhet 15 településen Budapest környékén

A DMRV Zrt. Facebook-oldalán tett közzé egy felhívást arról, hogy a másodfokú hőségriasztásra, valamint a megnövekedett ivóvíz-igényre tekintettel arra kérik tizenöt, Budapest környéki agglomerációs település – Budakalász, Csobánka, Leányfalu, Nagykovácsi, Pilisborosjenő, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár, Szentendre, Tahitótfalu, valamint Üröm – lakóit, hogy ha lehetséges, mérsékeljék ivóvízfogyasztásukat a következő napokban, hogy a vízellátás zavartalan maradhasson, szúrta ki az Időkép.

Az első fokú vízkorlátozás alá eső településeken tilos a házi kertek és közparkok locsolása reggel 6 és este 11 óra között, az utak, járdák vízzel történő mosása, az automata öntözőberendezések működtetése, az autók tömlős mosása és az úszómedencék feltöltése.

Elsőfokú vízkorlátozást rendeltek el szerda éjfélig Szentendrén, illetve visszavonásig Pomázon is.

A tájékoztatás szerint nem kizárt, hogy később Leányfalun, Pilisvörösváron, Solymáron, Csobánkán és Pilisszentivánon is elrendelik a korlátozást.

A hőség az előrejelzés szerint szerdán tetőzik, késő délután, este már többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok.

Kapcsolódó
„Kisebb-nagyobb vízhiány mindig volt, de ez már vállalhatatlan”
Solymár egyes részein napok óta nincs víz, teherautókkal próbálnak segíteni ezen. Pilisborosjenő polgármestere szerint meg kell állítani a féktelen belterületbevonást és beépítési stopot kellene hirdetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik