Belföld

Novák Katalin három új nagykövetet nevezett ki

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu
Folytatódtak a személycserék.

A köztársasági elnök Dancs Ferenc rendkívüli és meghatalmazott nagykövetet bízta meg az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) mellett működő Bécsi Állandó Képviselet, valamint a Bécsi Állandó ENSZ-képviselet vezetésével. Dancs Ferenc korábban a Külgazdasági és Külügyminisztériumban felelt a nemzetközi együttműködésért helyettes államtitkárként.

A Sándor-palota közleménye szerint Novák Katalin rendkívüli és meghatalmazott nagykövetté nevezte ki Benes Károlyt, akit az abu-dhabi nagykövetség vezetésével bízott meg. (A követség honlapj szerint az Egyesült Arab Emírségekben eddig Naffá Osama volt a nagykövet. Ő a magyar  állampolgárságot 2014 márciusában kapta meg.)

Az államfő Kvek Péter József rendkívüli és meghatalmazott nagykövetet bízta meg a Buenos Aires-i nagykövetség vezetésével, illetve  Magyarország képvisletével Paraguayban és Uruguayban. Róla korábban a hvg.hu azt írt, tapasztalt külügyes, most azt a Chilébe áthelyezett Bucsi-Szabó Editet váltja a posztján, aki 2019-ben rendőrökkel lepte meg és küldte haza Kaleta Gábort Peruból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik