Belföld

Kocsis Máté reakciója Jámbor András halálos megfenyegetésére: András! Valójában min csodálkozol?

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

András! Rossz dolog, hogy megfenyegettek, sok politikus ismeri az érzést, átéltünk már ilyesmit. Továbbmegyek: ami veled történt, bűncselekmény, és elvárjuk a hatóságoktól, hogy derítsék fel az elkövetők kilétét

– írta Kocsis Máté Facebook-oldalán arra reagálva, hogy Jámbor András nemrég arról számolt be, hogy halálosan megfenyegették egy durva, antiszemita, „Betyárok” aláírással ellátott, kézzel írt levélben. Az országgyűlési képviselő feljelentést tesz.

A Fidesz frakcióvezetője a posztban többek közt úgy fogalmazott: „András! Valójában min csodálkozol? A te hazai és külföldi elvtársaid, radikális szélsőbaloldaliak magyar embereket vertek félholtra Budapest utcáin. Igen, te importáltad hosszú idő után a magyar politikába az erőszakot. Meg a bolsevik-kommunista meggyőződésed.”

Kocsis a bejegyzésben úgy folytatta: „Ti voltatok azok, akik erőszakkal eltorlaszoltatok vállalkozásokat, erőszakkal közhivatalokat foglaltok el (munkaidőben), a te barátaid fenyegették lámpavasra akasztással a jobboldali embereket, és fantáziáltak arról, hogy vérnek kellene folynia Budapest utcáin. Akkor hallgattál és csak vigyorogtál. Tetszett neked. Most pedig megszeppentél, mert valaki veled csinálja, téged fenyegetnek. Elárulom neked, mindkét eset bűn. Igen, te nem csak áldozata vagy az erőszaknak, hanem elkövetője is. És importőre. Mégis min csodálkozol?”

A frakcióvezető felhozta azt is, hogy a Szikra Mozgalom egyik tagjának lakásán pedofil tartalmakat találtak.

Jámbor a poszt alatt kommentben reagált Kocsis vádjaira, egyrészt jelezte, hogy elítélnek minden gyerekek sérelmére elkövetett bűncselekményt, és bíznak abban, hogy a rendőrség nem csupán a felvételek tárolásának bűntettét deríti fel, amelyben jelenleg eljár, hanem a felvételek készítői ellen is nyomozást folytat majd.

Az erőszakos fellépésekről szóló vádakról azt írta:

Minden nyomozás arra jutott, hogy semmilyen erőszakos bűncselekményhez nem volt közünk. Semmihez. Még egy hamis, legalja uszítás ellenünk Máté! Sőt az antifa-ügyben kifejezetten azt mondta ki a rendőrség, hogy a bízonyitékok alapján a tagunk nem követhette el a bűncselekményt! Mas tagunk ellen pedig nem is nyomoztak. A BRFK is állítja hogy a pedofil-ügyben a nyomozás nem egy Szikra tag ellen folyik, és nem érintett senki az ügyben a Szikrából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik