Belföld

Halálos fenyegetést kapott Jámbor András

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Halálosan megfenyegettek egy durva, antiszemita, „Betyárok” aláírással ellátott, kézzel írt levélben – jelentette be Facebook oldalán „”Jámbor András. Az országgyűlési képviselő feljelentést tesz.

Bejegyzésében arról ír, hogy a levél tartalma „egyértelműen kapcsolódik ahhoz a lejáratókampányhoz, amit a Fidesz és médiája ellene és a Szikra közössége ellen folytat”.

Ebben a lejáratókampányban egy olyan erőszakos bűncselekménybe akarnak belekeverni engem és a Szikrát, amelyről a nyomozóhatóság kimondta, hogy nincsen közünk hozzá, hiszen egyetlen tagunk után sem nyomoznak. Még februárban valóban zajlott eljárás egy tagunkkal szemben: őt ártatlanul 14 napra börtönbe csukták. A rendőrség és az ügyészség azóta kimondta: a bizonyítékok alapján egyértelmű, hogy nem követett el bűncselekményt. Ebben a lejáratókampányban most egy olyan pedofil-ügybe akarnak belekeverni, amelyben a BRFK kimondta: nem érintett egyetlen Szikra tag sem, és nem is nyomoztak egyetlen tagunk ellen sem.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, pedofil tartalmat találtak a Jámbor András párbeszédes politikus által alapított Szikra Mozgalom tagjának lakásában, de nem az ő eszközén.

Nem jó érzés ilyen halálos fenyegetést kapni, kétgyermekes apaként pláne vérfagyasztó – írja Jámbor, aki szerint „Kocsis Máté és csapata azért támadja hazugságokkal, mert nem bírják elviselni, hogy Józsefvárosban a választók már kétszer utasították el a jelöltjüket”.

Felszólítom a Fideszt, Kocsis Mátét és csapatát, valamint az általuk irányított propagandamédiát, hogy ne szítsák tovább azt a gyűlöletet, amelynek eredménye most már egy halálos fenyegetés

– tette hozzá a politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik