Belföld

Felfegyverkezve elkövetett garázdasággal és rongálással gyanúsítják a Váci úti traffipax szétverőit

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság és rongálás bűntettével gyanúsítja a rendőrség azt a két férfit, akik az illegális gyorsulási versenyek kedvelt helyszínén, a Váci út városból kivezető szakaszán kihelyezett traffipaxot működésképtelenné tette egy kalapáccsal még februárban – tájékoztatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság az enbudapestem.hu-t. A két férfit kihallgatták, jelenleg szabadlábon védekezhetnek.

A másik, ugyancsak a Váci útra telepített traffipaxot tavaly novemberben verték szét. Ebben az ügyben nem volt eredményes a nyomozást, nem sikerült megállapítani az elkövető kilétét.

A feltételezések szerint nem öncélú rongálások történtek, hanem az útszakaszon gyakori illegális gyorsulási versenyek elől akarták elhárítani az akadályokat, ami az Árpád hídon történt múlt szombati halálos biciklisgázolás miatt újra nagyobb figyelmet kapott. Karácsony Gergely főpolgármester  rendszerszintű problémának nevezte az Árpád hídon történt tragédiát, ami sebességmérő kamerákkal és a kemény büntetésekkel megelőzhető lett volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik