Belföld

150-nel száguldhatott az autós, aki halára gázolt egy biciklist az Árpád hídon

MTI / Mihádák Zoltán
MTI / Mihádák Zoltán

Letarolta a szalagkorlátot, majd halálra gázolt egy épp ott tekerő biciklist egy autós még szombatra virradóan Budapesten, az Árpád hídon, ezek után visszapattant az úttestre, ahol egy másik kocsinak is nekicsapódott. Az rtl.hu cikkében az áll, hogy egy igazságügyi szakértő szerint az autós 130–150 kilométer/órás sebességgel száguldozhatott, mielőtt átszakította a szalagkorlátot.

Az RTL Híradójában Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt mondta:

A fiatal kerékpáros férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, roncsolt végtagsérüléseket, belső sérüléseket. A helyszíni ellátás után válságos állapotban szállítottuk kórházba.

A 26 éves kerékpáros a kórházba szállítását követően meghalt.

A balesetnél készült képeket és a helyszínt is megtekintette egy igazságügyi gépjármű szakértő, aki ezek után nyilatkozott a riportban:

Abban a sebességtartományban, ami itt engedélyezett, 70 kilométeres sebességgel lehet a hídon haladni, ebben a sebességtartományban ez a szalagkorlát  biztosan megvédi a járdán haladókat. Tehát nekiütközik a jármű, a szalagkorlát deformálódik valamit, és a jármű visszapördül

– fogalmazott Boncsér Sándor igazságügyi gépjármű szakértő. Szerinte a kocsi, ami átszakította a korlátokat, jóval gyorsabban, 100 fölött mehetett. Erre lehet következtetni például abból is, hogy a kocsik 150 métert sodródtak a becsapódás után. „Bizonyosan 130–150-es nagyságrendű sebesség az, ami mellett ezt a deformációt, és főleg ezt a nagyon hosszú elmozdulást értelmezni lehet szakértőként” – tette hozzá.

A rendőrség büntetőeljárást indított halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt. Az rtl.hu úgy tudja: vizsgálják annak a lehetőségét is, hogy a két sofőr esetleg versenyzett egymással.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik