Belföld

Teréz körúti robbantás: nem akar új pert az ügyészség

Fülöp Dániel / 24.hu
Fülöp Dániel / 24.hu
Azt írták, valójában nincs olyan új bizonyíték, amely az életfogytiglanra ítélt P. László ártatlanságát igazolná.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség kezdeményezte, hogy a Fővárosi Ítélőtábla utasítsa el a Teréz körúti robbantás miatt elítélt  P. László ügyvédjének perújítási kérelmét. Azt a jelenleg 30 éves terhelt védője május 23-án kezdeményezte, mondván, új bizonyítékaik alapján védencét valamennyi bűncselekmény alól fel kell menteni.

A főügyészség szerint azonban a védő indítványában nincsenek új, eddig nem ismert bizonyíték, az indítvány olyan tényeket, adatokat és körülményeket támad, amelyekre nézve az alapügyben eljárt bíróságok bizonyítást folytattak.

A védői indítvány pusztán e bizonyításból származó és megindokolt bírói mérlegelő tevékenységet támadja, amely perújítási eljárás alapját nem eredményezheti.

A lapunk birtokába jutott iratok szerint a védő nyolc igazságügyi szakvéleménnyel és egy nemrég nyilvánosságra hozott videóval  támasztaná alá védence ártatlanságát. Az elítélt édesapja szerint  fiát féligazságok és fikciók alapján ítélték el.

P. Lászlót a Fővárosi Ítélőtábla több emberen elkövetett emberölés kísérlete, terrorcselekmény kísérlete és más bűncselekmények miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte azzal, hogy csak 30 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

Kapcsolódó
Teréz körúti robbantás: perújítást kértek P. Lászlóék, nyolc igazságügyi szakvéleményt adtak be
A benyújtott szakértői iratok szerint P. László 15 centivel magasabb, mint az elkövető, és több gyanús személyt sem azonosítottak a robbanás helyszínén tartózkodók közül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik