Belföld

A PDSZ Pintér Sándor „tudatlanságáról” írt

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
A szakszervezet Hadházy Ákos felkészültségét ajánlotta a belügyminiszter figyelmébe.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) Facebook-oldalán reagált arra, hogy Pintér Sándor a minap azt mondta, hozzá még nem érkezett egyetlen tanártól sem felmondás.

Az egy dolog, hogy ezek szerint nem tud arról, hogy a pedagógusok esetében nem ő a munkáltatói jogkör gyakorlója,

ha ilyen dokumentumok érkeznének a belügyminiszterhez, az jogosulatlan adatkezelés lenne a munkáltató részéről, tette hozzá a PDSZ.

Azt is írták, a valós helyzetről Pintér Sándor is tudna tájékozódni az álláshirdető platformokon, ahogy megtette Hadházy Ákos, aki közösségi oldalán arról számolt be, hogy már hatszázzal több tanárt és tanítót keresnek a Belügyminisztérium hivatalos, állami állásokat hirdető honlapján. A független képviselő néhány hete ugyanis képernyőfotókat készített az álláshirdetések számáról, majd azokat vetette össze. Akkor 2600 volt a rendszerben, de már 3200 találatot dobott ki a kereső (gyógypedagógusok és óvodapedagógusok nélkül).

Frissítünk!

Hadházy frissítette számait

A képviselő később frissítette a számokat, jelezte, hogy korábbi bejegyzése elavult, mert még a pénteki állapotot tükrözte, de hétfőre újabb 260 üres álláshelyre keresnek tanárt, illetve még százzal nőtt a hiányzó tanítók száma. A belügyminisztériumi honlap szerint jelenleg 2432 tanár, 1122 tanító és 837 óvodapedagógus hiányzik a rendszerből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik