Belföld

Üres az iroda, eltűnt az állami százmilliókkal kitömött Fudan Hungary Alapítvány

FACEBOOK
FACEBOOK

Eltűnt a székhelyéről a kormányzati százmilliókkal feltöltött Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány

Tompos Márton, a Momentum szóvivője és frakcióvezető-helyettese hónapok óta próbál utánajárni annak, hogy mi a helyzet a pillanatnyilag nem létező egyetemet működtető alapítvánnyal, amely 14 milliárd forint értékű közvagyont kapott az államtól.

A politikus hétfőn publikált videójában azt mutatta be, hogy a szervezet lényegében nyom nélkül felszívódott azokból az irodaházakból, ahova korábban hivatalosan be volt jelentve. Tompos, miután nem találta az alapítványt a jelenleg hatályos székhelyén, a Kéthly Anna téren, elment a cégbíróságra is. Ott az derült ki, hogy a szervezet nem adott be székhely módosítási kérelmet, így elvileg továbbra is a Kéthly Anna téren van a székhelyük, pedig onnan már áprilisban eltűntek.

Ez természetesen teljesen törvénytelen

– jelentette ki a Momentum politikusa.

Videója végén Tompos Márton elmondta, hogy egy tavalyi beszámolóból kiderült, hogy régebben a Márvány utcában volt az alapítvány székhelye, ezért oda is ellátogatott. A recepción kiderült, hogy „hírzárlat van”, nem tudnak semmit az alapítványról.

Korábban a RTL Híradó is próbálkozott a kapcsolatfelvétellel, de az alapítványnak a telefonszáma sem él.

A Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány tavalyi beszámolója szerint azonban közben rendesen költenek fizetésekre, erre a célra tavaly 123 millió forint ment el. A főigazgató bére havi bruttó 2,1 millió forint, az öt kuratóriumi tagnak havi 811 ezer forintot, a felügyelőbizottsági tagoknak havi 740 ezer forintot fizetnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik