Belföld

Részegen rágyújtotta a házat a családjára, 14 év fegyházat kapott

Emberölés kísérlete miatt tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen azt a férfit, aki részegen az édesanyjára és annak unokájára gyújtotta a házat tavaly a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Dombrádon.

A bíróság az MTI-vel közölte: a férfi tavaly áprilisban ittasan ment haza egyik nap, majd korábbi fenyegetéseit beváltva meggyújtotta a bejárati ajtó melletti függönyt, és közben azzal fenyegette a vele együtt élő családtagjait, hogy megöli őket. A tüzet a lakásban tartózkodó két ember egy időközben odaérkező ismerősük segítségével oltotta el.

Ezután a gyújtogató férfi visszament a házba és megpróbálta betörni annak a szobának az ajtaját, ahová anyja és a gyermek bemenekült előle. Miközben fenyegetőzött, meggyújtotta a másik szobában lévő bútorokat, valamint a szobaajtóra terített plédet és a függönyként szolgáló textilt is. Eközben az unoka a szobaablakon keresztül kimenekült a házból.

Mivel az asszony megérezte a füstszagot, kinyitotta a szoba ajtaját, amely előtt ott állt a fia, aki késsel szúró mozdulatot tett felé. A nő meglökte, és végül sikerült a házból neki is kimenekülnie.

A tüzet a kiérkező tűzoltók oltották el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik