Belföld

Nem kapott segítséget a hatóságoktól az édesanya, akinek a lányait egy láthatáson ölte meg a férje

Hiába voltak feljelentések arról, hogy fél a férjétől, és a férfi veszélyezteti a gyerekeket, mégsem kapott távoltartási végzést az az asszony, akinek lányait tavaly májusban ölte meg a férje Aszódon.  A két lány láthatáson volt a 46 éves férfinál, amikor az álmukban baltával megölte a 14 és 16 éves gyerekeit, majd öngyilkosságot kísérelt meg. Később öt rendőr fegyelmit kapott a gyilkossággal kapcsolatos mulasztás miatt, a férfira pedig idén májusban tényleges életfogytiglant kértek.

Lipták Zsuzsanna 2018-ban költözött el a férjétől a lányokkal, majd 2019 márciusában kezdte el úgy érezni a férfi ellenségessé vált és és amikor a lányokkal beszélt, érezte, hogy nem saját akaratukból beszéltek, hanem az apjuk szavait hallotta tőlük. Az RTL-nek felidézte, hogy egyszer hat hétig nem látta az egyik lányát, miután a férfi elvitte egy láthatásra, és fagyizni mentek.

Utána mentem, többször is rendőrt hívtam, de mivel kicsavarta korábban a kezemből a házkulcsokat – hiába kértem a hatóságoktól, sőt még a bíróságon is említettem ezeket, soha nem kaptam vissza, okiratokat, papírokat, hivatalos iratokat sem, amiket szintén elvitt a férjem – nem tudtam bejutni az aszódi ingatlanba. Hiába mondtam, hogy tulajdonos vagyok. Ő be tudott jutni az enyémbe, én rendőrt hívtam, és nem tudtam bejutni az aszódi ingatlanba a lányomért.

Zsuzsanna elmondása szerint a rendőrök csak annyit mondtak neki, hogy oldja meg. „Feljelentések vannak halommal” – tette hozzá. Az asszony a gyámhatóságon azt is elmondta, hogy  férje a gyerekei szerint a láthatásokon egyre bizarrabb dolgokat tett, például azzal fenyegetőzött, hogy felköti magát.

Kapcsolódó
Megbocsátott a két közös lányukat meggyilkoló férjének az egyedül maradt asszony
Egy éve történt a tragédia, amikor az aszódi férfi álmukban ölte meg a lányokat.  

Figyelem!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található. A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik