Belföld

Tényleges életfogytiglant kértek a lányait bosszúból baltával kivégző aszódi férfire

police.hu
police.hu

Többszörösen minősülő emberölés miatt emelt vádat a Pest Vármegyei Főügyészség azzal a 47 éves L. Tamással szemben, aki tavaly májusban baltával végzett az alvó lányaival Aszódon a láthatás alatt.

Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy tényleges életfogytiglant kértek az előre kitervelten, aljas indokból, részben különös kegyetlenséggel, több ember és egyben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolt férfire.

Hozzátette, a férfi azt mondta, hogy nem emlékszik a történtekre, de nagyon sajnálja, mert nem akarta bántani a lányait.

L. Tamás és a felesége házassága már hat-hét évvel ezelőtt megromlott. Az asszony két közös gyermekükkel 2018-ban költözött el a férjétől, majd 2019-ben kezdeményezte a házasságuk felbontását. A Gödöllői Járásbíróság tavaly áprilisban felbontotta a házasságot, a gyermekeket pedig az édesanyjuknál helyezte el, azzal, hogy az apa kéthetente találkozhat személyesen a tinédzser lányaival.

Az elkövető a válás kimondása után elhatározta, úgy áll bosszút volt feleségén, hogy közös gyermekeikkel végez, majd öngyilkos lesz. Tavaly május 20-án a két lány megérkezett az elkövető aszódi lakásába a kapcsolattartásra. Ezt megelőzően a férfi már baltát és munkáskesztyűt is vásárolt a tervezett cselekmény elkövetése érdekében.

Továbbá végrendeletet és búcsúlevélként felfogható beadványt írt a válást kimondó bíróságnak. Az este folyamán az elkövető két lánya külön szobákban nyugovóra tért. A vádirat szerint a férfi megvárta, amíg a gyermekek elalszanak, majd munkáskesztyűt húzott és magához vette a baltát. Ezután egymás után bement az alvó lányokhoz és fejükre illetve felső testükre több ízben is lesújtott az eszközzel.

A csapások következtében a lányok olyan súlyos sérüléseket szenvedtek el, hogy pár percen belül meghaltak, azt azonnali orvosi beavatkozás sem hárította volna el. Ezt követően az elkövető a holttesteket betakarta, megmosakodott, átöltözött, a konyhában elhelyezte a végrendeletét, majd elhagyta a lakást.

Másnap Adácson megpróbált egy tehervonat alá ugorva öngyilkosságot elkövetni, de mentőhelikopterrel kórházba vitték és megmentették az életét. Az igazságügyi szakértői vélemény szerint a L. Tamás  a tette és a vizsgálat időpontjában sem szenvedett kóros elmeállapotban, azaz beszámítható és büntethető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik