Belföld

Saját testvérének adta ki magát, hogy megússza a börtönt

Testvére személyijével próbálta igazolni magát az a 44 éves férfi, aki ellen két magyar bírósági elfogatóparancs volt érvényben, de ezzel csak még nagyobb bajba sodorta magát.

S. Róbert ugyanis nem tudta megtéveszteni a rendőröket, akik célzottan rá utaztak, amikor egy XX. kerületi buszmegállóban lecsaptak rá, így a további bűnlajstroma közokirat-hamisítással is bővült, mivel öccse adatai használta fel az igazoltatás során. A rendőrök a férfit egyből egy büntetés-végrehajtási intézménybe vitték, hogy megkezdje szabadságvesztésének letöltését. S. Róbertet ugyanis korábban pénzmosás és csalás miatt börtönre ítélték, sőt, a német hatóságok vagyon elleni bűncselekmények miatt adtak ki európai elfogatóparancsot.

Nem S. Róbert az egyetlen körözött személy, aki testvére mögé bújva próbálta megúszni az igazoltatást és a börtönt: egy nappal korábban egy 32 éves férfi is tett a rendőrség szerint egy „bátortalan kísérletet, hogy testvére keresztnevét mondja be az igazoltatáskor, de gyorsan belátta, hogy értelmetlen lenne ezzel újabb bűncselekményt elkövetni. Ellene csalás miatt négy, kiskorú veszélyeztetése miatt egy elfogatóparancs volt érvényben – számolt be az esetről a police.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik