Belföld

Elmegyógyintézetben vizsgálnák ki, hogy beszámítható volt-e az albertirsai családirtó

Lakatos Péter / MTI
Lakatos Péter / MTI

Arról ír a Blikk, hogy kedden már bíróság elé állították a Budapest Környéki Törvényszéken a férfit, aki a múlt héten Albertirsán megölte feleségét és közös gyereküket. Pest Vármegyei Főügyészség arra tett ma indítványt, hogy első körben harminc napra az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe zárják harminc napra az elkövetőt.

A férfi nem tett vallomást a rendőröknek, de több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítják. A rendőrök gyanúja szerint pénteken késő este végezhetett 33 éves feleségével és két és fél éves, közös kislányukkal, hogy mit csinált éjszaka és fél napon keresztül, egyelőre nem tudni.

A Blikk szerint mivel a férfi öngyilkosságot próbált elkövetni a rendőrök kiérkezése előtt, ilyenkor protokoll a beszámíthatóság kivizsgálása. A zárt intézetben részletesen megvizsgálják, hogy a bűncselekmények idején beszámítható elmeállapotban volt-e.

A családtagjai életét kioltó gyilkos három éve szerelt le, előtte az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredében szolgált matrózként a Dunán. A flottánál például ők szállították a búvárokat, ha találtak világháborús bombákat a folyóban.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik