Belföld

Így reagált az ellenzék és a Fidesz a státusztörvény megszavazására

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Mind az ellenzék, mind a Fidesz reagált arra, hogy kedden a parlamenti többség elfogadta a státusztörvényt. Hogy a törvény mit jelent a pedagógusokra nézve, arról ebben a cikkünkben írtunk.

De jöjjenek a pártok reakciói:

  • Momentum: “Szégyen!  Azzal, hogy a Fidesz megszavazta a bosszútörvényt, újabb szöget vert az oktatás, a pedagógusok és a magyar fiatalok jövőjének koporsójába! Ezt úgy hívják, hogy jövőgyilkosság. Nem felejtünk!”
  • Demokratikus Koalíció: „A kormánypárti többség a mai napon úgy döntött, hogy nem fontos Magyarország jövője. Nem fontosak a tanárok, nem fontosak az iskolák, és nem fontos, hogy a gyerekeink milyen tudással kerülnek ki az iskolapadból. Azok után, hogy Orbán Viktor tönkretette a magyar gazdaságot és a magyarokra szabadította az orbáni inflációt, a mai napon a bosszútörvény elfogadásával évtizedes károkat okozott az országnak és a gyerekeinknek.
  • Az LMP korábban azt nyilatkozta a státusztörvényről, hogy a „bosszútörvény bevezetése történelmi bűn, ami még több jogot von el a pedagógusoktól. A nagyfokú pályaelhagyás Orbán Viktor és Pintér Sándor hibája, aminek az lehet a következménye, hogy nem lesz elég pedagógus, akik taníthatnák gyermekeinket. A státusztörvényt nem ad megfelelő választ a hazai oktatás rendszerválságára.”
  • Az MSZP-ben elítélik a státusztörvényt, ezért szavaztak nemmel. A mai napot a „közoktatás fekete napjának” nevezték. „A pedagógus státusztörvény egy bosszútörvény, mely semmilyen szinten nem szolgálja az oktatás és a pedagógusok helyzetének javítását, csak a Fidesz hatalmi érdekeinek kedvez.”
  • Jobbik: a 135 “bátor” fideszes éppen most verte bele az utolsó szöget az oktatás koporsójába. Tanár és diák nélkül nincs jövő! Fidesz nélkül van!
  • Párbeszéd: „Aljasságból jeles, oktatáspolitikából elégtelen: megszavazta a Fidesz a bosszútörvényt!”
  • Fidesz: „A mai szavazáson kiderült, hogy a baloldal nemcsak az Európai Parlamentben, hanem a magyar parlamentben is megtesz mindent az ellen, hogy a pedagógusok 800 ezer forintot keressenek, heti 24 órát tanítsanak és 10 hét szabadságot kapjanak. A ma elfogadott új életpályatörvény mindezt garantálja a pedagógusok számára”
Kapcsolódó
Megszavazta a parlament a státusztörvényt
Tanárok sora mondhat fel emiatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik