Belföld

Media1: Szebeni István távozott a TV2-től

TV2
TV2

Több mint egy hónappal ezelőtt titokban szerződést bontott a TV2 Média Csoport és Szebeni István, a TV2 Tények egyik műsorvezetője, írja a Media1.hu.

A lap információját több, egymástól független forrás is megerősítette Szebeni István közelmúltbeli távozásával kapcsolatban.

A műsorvezető távozása már több mint egy hónapja történt, de a felek mostanáig egyáltalán nem jelentették be a közönségnek.

A cikkben emlékeztetnek, Szebeni 2019 tavaszán tért vissza a TV2 Média Csoporthoz, hogy ott a TV2 és a SuperTV2 Tények című műsorának legyen a műsorvezetője. Előtte az Echo TV-nél dolgozott mintegy másfél éven át.

A Media1 információi szerint a 2022-es országgyűlési választások előtt Szebeni István kifejezetten ellenezte azt, hogy a Tények műsorvezetőinek ismételten részt kellett vállalnia egy propagandavideóban, mely Orbán Viktort, a Fidesz elnökét támogatta a 2022 tavaszi választások előtt, Szebeni ugyanis úgy vélte, hogy a híradós műsorvezetői szerepvállalással az ilyesmi összeegyeztethetetlen.

A lap kereste Szebeni távozásával kapcsolatban az érintettet és a TV2-t is, de nem kaptak választ.

Szebeni egy 2017-es interjúban mesélt arról, mit várnak el tőle a Tényeknél.

A napokban egy másik csatornánál, az ATV-nél került kereszttűzbe az egyik műsorvezető, Gajdos Tamás ugyanis nem ért oda időben az adásra, így Rónai Egonnak kellett beugrania a helyére. Azóta már elmagyarázta, hogy ez miért történt.

Kérdéseinkkel megkerestük a TV2 Csoportot, akik megerősítették, Szebeni tényleg nem dolgozik már náluk:

Kapcsolódó
TV2: Szebeni István már nem dolgozik a csatornánál
Megvan, kik pótolják a hírműsorokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik