Belföld

Engedély nélkül kapta szét a kocsironcsokat, 130 köbméter hulladékot találtak az ingatlanjain

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntette miatt állítja bíróság elé az Esztergomi Járási Ügyészség azt a férfit, aki két esztergom-kertvárosi ingatlanon tárolta az engedély nélkül szétkapott kocsironcsokat.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint az elkövető 2020. év elejétől hatósági engedély nélkül hulladék gépkocsironcsokat vásárolt, majd azokat egy esztergom-kertvárosi bérelt ingatlan területén szétbontotta. Az alkatrészek egy részét eladta, a többit viszont itt tárolta. Az alkatrészek mellett veszélyes hulladéknak számító vegyszereket és fáradt olajat is találtak.

A férfi a bérelt ingatlan területén 2021. augusztus 26-ig több mint 100 köbméter hulladékot halmozott fel, ezek között 12 darab hulladék gépjármű, 3 köbméter gépjármű bontásból származó hulladék, 50 darab gumiabroncs hulladék, 7 köbméter kommunális hulladék, 1 darab 200 literes olajos hordó olaj tartalommal, 400 kg fémhulladék, 200 kiló elektromos hulladék volt.

Az elkövető az általa lakott másik esztergomi ingatlanon 30 köbméternyi hulladékot halmozott fel, ezek között 4 darab autóroncsot, 80 kg savas akkumulátorhulladékot valamint az udvaron különböző kupacokban gumiabroncsokat, építési és települési hulladékot vegyesen gyűjtött és tartott, ezek a hulladékok nem az ingatlanon keletkeztek.

Az elkövető a felhalmozott hulladékot a büntetőeljárás során mindkét ingatlanról elszállította, és a szennyezett földet is eltávolította. Az ügyészség büntetővégzésben meghozandó felfüggesztett börtönt kért az elkövetőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik