Belföld

Elmegyógyintézetbe küldenék a keszthelyi társasházat felgyújtó, 170 milliós kárt okozó nőt

Vádat emelt a Zala Vármegyei Főügyészség azzal a keszthelyi nővel szemben, aki két évvel ezelőtt felgyújtotta azt a társasházat, amelyikben lakott. A lakók mind időben ki tudtak menekülni, de az épületben 170 milliós kárt keletkezett.

A vádirat szerint a mentális egészségi állapota miatt gyógykezelés és gondozás alatt álló nő az ominózus napon a 12 lakásos keszthelyi társasházban lévő, részben a tulajdonát képező első emeleti lakásában tartózkodott, amikor az ágyon ülve egy öngyújtóval meggyújtotta a párnáját.

Az ágynemű lángra kapott, amit a nő egy másik párnával csapkodni kezdett, majd azzal felhagyva elhagyta a lakást. A tűz gyorsan tovább terjedt a szobában az éghető tárgyakra, és 2-3 percen belül meggyújtotta a födémet.

A lakás födémét átégetve a tűz a padlástérbe jutott, ahol kb. 15-20 perc alatt a teljes tetőszerkezetre átterjedt, onnan tovább terjedt a lakás többi helyiségére és a szomszédos lakásokra. A kiérkező tűzoltók megkezdték az oltást, azonban öt első emeleti lakás így is teljesen kiégett, a födém és a tető faszerkezetének egysége megbomlott, a fagerendák elmozdultak, a lakások használhatatlanná váltak a gerendák rombolása, a füst és a korom miatt.

A földszinti hét lakásba a tűz nem tudott átterjedni, de azokban az oltásra használt víz tett kárt. A társasház égése során személyi sérülés nem történt, de a tűzgyújtás veszélyeztette az épület lakóit és az épület keleti oldalának tetőszerkezetéhez kapcsolódó műemlék épületet, melyre oltás hiányában kb. 10 perc alatt a tűz átterjedt volna.

A nő cselekményével 170 millió forint kárt okozott. Az ügyészség kényszergyógykezelést kért a különösen nagy kárt okozva elkövetett közveszélyokozás bűntettét elkövető nőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik