Belföld

Zsófia besurrant hajnalban egy zuglói lakásba lopni, de elkapta a tulaj, azt mondja, ő csak vizet akart inni

A szellőztetés miatt nyitva hagyott ajtók és ablakok megkönnyítik a tolvajok dolgát. A budapesti rendőrök két besurranó tolvajt is elfogtak a napokban.

A BRFK tájékoztatása szerint egy 62 éves asszony vascsővel felfeszítette egy zuglói családi ház kertkapuját vasárnap hajnalban, majd a szellőztetés miatt éjszakára nyitva hagyott bejárati ajtón besurrant a lakásba. A szöszmötölésre azonban felébredt a lakásban alvó férfi, és a rendőrök kiérkezéséig vissza is tartotta.

A dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett kísérletével gyanúsított . Zsófia azzal védekezett, hogy ő csak azért ment be, mert vizet akart inni, de a hajnali időpont és a kertkapu felfeszítése nem tette hihetővé a történetét.

A  másik zuglói áldozat már nem volt ennyire szerencsés. Ebbe a lakásba a leeresztett redőny megrongálásával és a bukóra nyitva hagyott erkélyajtó leemelésével törtek be pár nappal ezelőtt. A tettes több mint másfél millió forint értékben lopott műszaki cikkeket. A bűncselekménnyel gyanúsított 37 éves K. Andrást a VII. kerületi lakásában fogták el, majd őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

A lopott tárgyak nagy részét a férfi átadta a rendőröknek. Egy robotporszívót és egy laptopot azonban addigra eladott, azokat a valós áruk töredékéért megvásárló 49 éves D. Károlytól foglalták le a zuglói nyomozók. A férfit pénzmosás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik