Belföld

Kilenc évet kértek az ágyhoz kötött beteg ebédjét rendszeresen felfaló, konzerv főzelékeit elrabló férfire

Vádat emelt az Egri Járási Ügyészség azzal a fatolvajjal szemben, aki karácsony táján elrabolta egy ágyhoz kötött betegtől a konzerv főzelékeit, és rendszeresen lenyúlta tőle a kiszállított ebédjét.

A Heves Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a munkanélküli 28 éves férfi közvetlenül karácsony előtt betört egy idősebb emberhez – már nem először – hogy lopjon tőle.

Észrevette, hogy az ágyban fekvő, rossz egészségi állapotú tulaj konzervdobozokat rejteget a párnája alatt, melyeket feltehetően épp előle dugott oda. A férfi rátámadt a betegre, hogy megszerezze a konzerveket. Bántalmazni kezdte, majd kirángatta a feje alól az önkormányzat segélyét tartalmazó, főzelékkonzervekkel teli szatyrot.

Az ezt követő napokban a támadó rendszeresen visszajárt még a házba és ellopta a beteg ebédjét, melyet szociális ellátás keretében naponta szállítottak ki a számára. Ezt aztán felfalta, vagy eladta pénzért.

A februárban letartóztatott elkövető tavaly karácsonytól  január végéig tűzifát és száraz élelmiszereket is lopott több házból is a faluban. Az ügyészség kilenc év fegyházbüntetést kért a rablással, kifosztással és lopással vádolt férfire előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik