Belföld

„Bekopogott, majd összeesett az ajtóban” – mondta az ismerőse máját átszúró férfi

police.hu
police.hu

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a váci férfival szemben, aki tavaly márciusban egy késsel hasba szúrta a 32 éves ismerősét. Az áldozatot életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba a mentők, ahol megműtötték.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az igazságügyi orvosszakértő azt állapította meg, hogy kés pengéje megnyitotta az áldozat hasüregét és átszúrta a máját, a sérüléseit pedig életveszélyesek minősítették.

A nyomozók a házban és annak környezetében tartózkodókat kikérdezték, az 52 éves P. Zsoltot pedig bilincsben vitték el a helyszínről. A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését és azt állította, hogy ismerőse bekopogott a lakás ajtaján, és egyszerűen csak összeesett.

Az igazságügyi elmeorvos-szakértő véleménye szerint a gyanúsított nem szenved olyan betegségben, amely büntethetőségét befolyásolná. A férfi a cselekmény elkövetésekor alkohol befolyása alatt volt, ez azonban a beszámítási képességét nem érintette, kóros elmeállapot nem véleményezhető nála. A rendőrség lezárta a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik