Belföld

Letöltendőt kértek a videón lévő drogos ámokfutóra

Ügyeszseg/ Facebook
Ügyeszseg/ Facebook

Vádat emeltek egy szombathelyi férfi ellen, aki autójával – kábítószer hatása alatt -száguldozott, majd menekült a rendőrök elől 2021 júliusában – közölte a Zala Vármegyei Főügyészség.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség vádirata szerint a 33 éves, büntetett előéletű férfi, akit korábban bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt már eltiltottak a vezetéstől, 2021. július 20-án kora délután ismét kábítószer hatása alatt vezette a városban kocsiját, amelyben négy utast – köztük egy kiskorút – szállított.

A sofőr többször is szabálytalanul váltott sávot, a rendőri jelzésre nem állt meg, hanem a városon keresztül menekülni kezdett. Zalaegerszeget elhagyva Keszthely felé a 76-os úton, majd Zalaköszvényes külterületén haladt, mintegy óránkénti 130 kilométeres sebességgel, végül az autós üldözés után a rendőrök összehangolt akciójával sikerült őt megállítani.

A férfi a közlekedési szabályokat többszörösen és durván megsértő magatartásával öt autó vezetőjének és utasainak testi épségét tette ki közvetlen veszélynek. A sofőr ellen járművezetés eltiltás hatálya alatt bűntette, bódult állapotban elkövetett járművezetés, kábítószer-birtoklás és közúti veszélyeztetés miatt emeltek vádat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik