Belföld

Hollik István Karácsony Gergelynek: Ne nézze már hülyének a magyarokat!

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

– Még a propagandaminiszter irányítása alatt működő titkosszolgálat sem tett olyan állítást a jelentésében, ami szerint a Kilencvenkilenc Mozgalom Egyesület adományai külföldről származtak volna – reagált Karácsony Gergely főpolgármester a 2022. évi magyarországi országgyűlési választások külföldi befolyásolása című összefoglaló jelentésre. A Nemzeti Információs Központ által jegyzett dokumentumban szó esik a Karácsony által 2021 májusában alapított 99 Mozgalomról is, amivel kapcsolatban megjegyzik, hogy a DatAdattól a mozgalom összesen 616 553 248 forint értékben rendelt szolgáltatást. A megrendelések több mint 90 százaléka Karácsony miniszterelnök-jelölti visszalépését követően realizálódott.

Ezzel szemben Karácsony szerint az egyesület a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően zárt adománygyűjtő láda útján gyűjtött mikroadományokat.

Üzenet a főpolgármesternek: ne nézze már hülyének a magyarokat!

– válaszolt Karácsonynak Facebook-bejegyzésében Hollik István.

A Fidesz kommunikációs igazgatója kiemelte: az világos, hogy Karácsony Gergely válaszát nem maga írta,

sokkal inkább Gyurcsány Ferenc mondta tollba, de az akkora sületlenséget tartalmaz, hogy nincs élő ember, aki azt elhiggye.

Hollik szerint azt állítják, hogy a több mint 500 millió forintnyi, többféle valutából álló készpénzt a 99 Mozgalom zárt adománygyűjtő ládájába gyűjtötték össze, ami a mozgalom honlapján sehol nem volt feltüntetve. Hozzátette: ráadásul a 21. században már mindenki utal.

Sőt, 2022 végén is van 100 milliós utalás, több hónappal azután hogy Ön elbukta az előválasztást, a baloldal pedig kikapott az országgyűlési választáson

– zárta sorait Hollik, aki szerint Karácsonynak „egy hihetőbb válaszért” kéne Gyurcsányhoz fordulnia.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik