Belföld

Leszállt a helikopter-balesetben elhunyt katonák koporsóit hazaszállító gép

Mészáros János / MTI
Mészáros János / MTI

Leszállt a szolnoki katonai bázison az a gép, amely a helikopter-balesetben elhunyt magyar katonák koporsóit szállította haza, írja a Szoljon.hu. 

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter rövid sajtótájékoztatójában elmondta, az elhunyt katonákat a magyar kormány, a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség saját halottjának tekinti, a gyászolóknak őszinte részvétét fejezte ki.

Sajnálatosnak nevezte az eseményeket, a baleset körülményeit még vizsgálják.

Végül felsorolta a három hősi halott nevét:

  • Radnai Ádám százados,
  • Konrád Dávid főhadnagy
  • és Lőrincz Tamás zászlós.

A Mi-17-es szállítógép pontban 13 órakor szállt le a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár leszállópályájára.

A három, nemzeti színű lobogóval letakart koporsót a szolnoki Légierő Zenekar gyászindulójának hangja mellett a díszegység sorfala között, dr. Koller József dandártábornok, az MH Légierő Parancsnokság parancsnoka felvezetésével szállították az erre a szomorú eseményre felravatalozott hangárba.

Az elhunyt hősök családtagjai, valamint a felsorakozó helyőrségi állomány előtt Kálinger Roland alezredes, tábori lelkész mondott búcsúbeszédet, írja a lap.

A Magyar Légierő két Airbus H145-ös helikoptere légi kiképzési feladatot teljesített a horvát légtérben, amikor az egyik helikopter három fővel a fedélzetén, egyelőre tisztázatlan körülmények között, Horvátország középső részén lezuhant.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik