Nagyvilág

Lezuhant egy magyar katonai helikopter Horvátországban, ketten meghaltak

Cikkünk frissült!

Lezuhant szerdán egy magyar katonai helikopter Horvátországban, írja a horvát N1. A cikk szerint a magyar fegyveres erők helikopteréről van szó, mely egy gyakorlaton vett részt Horvátországban. Az N1 és a 24Sata is úgy tudja, hogy két holttestet találtak meg, a legénység harmadik tagját még keresik.

A baleset a Čikola kanyonban történt, Šibenik-től nem messze.

A Horvát Védelmi Minisztérium és a horvát hegyimentők a 24Sata-nak megerősítették a híreket, ahogy azt is, hogy a helikopter magyar volt. Az is kiderült, hogy a gép nem a Krk-i nemzeti park területén zuhant le, de Natura 2000-es területen.

Délután 2 óra után a Honvédelmi Minisztérium közleményt adott ki az esetről. Ebben azt írják:

a Magyar Légierő két Airbus H145-ös helikoptere légi kiképzési feladatot teljesített a horvát légtérben, amikor az egyik helikopter három fővel a fedélzetén, egyelőre tisztázatlan körülmények között, Horvátország középső részén lezuhant.

A mentőcsapatok megtalálták a helikopter roncsait, átkutatásuk során egyelőre két katona holttestét találták meg, harmadik társukat még keresik.

A Honvédelmi Minisztérium a családok kiértesítését azonnal megkezdte, a fejleményekről a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség folyamatosan tájékoztat.

Novák Katalin köztársasági elnök részvétét fejezte ki a magyar katonai helikopter horvátországi balesetében elhunyt honvédek hozzátartozóinak. „Őszinte részvétem a helikopterbalesetben elhunyt honvédek hozzátartozóinak, Magyarország Önök mellett áll!” – fogalmazott az államfő. Megköszönte a horvát mentőegységek munkáját és Zoran Milanovic horvát elnök támogatását, aki telefonon fejezte ki részvétét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik