Belföld

4 év 3 hónapot kapott a tatai nő, aki napokra étlen-szomjan hagyta fűtetlen lakásában a gyermekeit

Négy év három hónap letöltendő börtönbüntetésre és öt év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság azt a tatai nőt, aki napokra eltűnt és étlen-szomjan hagyta otthon a kiskorú gyermekeit.

Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy kétrendbeli kiskorú veszélyeztetés bűntettében mondták ki bűnösnek a nőt. Az asszonyt minden olyan tevékenységtől eltiltották, amely során 18 év alatti személlyel foglalkozhatna.

Az ügyész elmondta még, hogy a nőt 2019-ben másfél év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, mert elhanyagolta a négy gyermekét. A bíróság ennek az ítéletnek a végrehajtását is elrendelte.

A vádirat szerint a nő 2019. november végétől  nem gondoskodott a gyermekeiről. Nem főzött rájuk, és sokszor úgy eltűnt napokra valahova, hogy nem hagyott nekik élelmet, pénzt, és a tüzelőről, valamint a felügyeletükről sem gondoskodott.

A kisebbik gyermeket laborvizsgálatra küldte a háziorvosa, ahova a nő elvitte ugyan, azonban a leletért már nem ment el, így nem derült ki időben, hogy a gyermeket műteni kellene egy betegség miatt Az anya elhanyagoló magatartása a gyermek egészségét veszélyeztette. Az egészre úgy derült fény, hogy a kiskorú gyermekek szóltak az idősebb testvérüknek, hogy bajban vannak, és vele együtt bementek a gyámhivatalba és segítséget kértek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik