Belföld

Az Orbán-levél 230 ezer forintos kérdését feljelentésként értékelte Polt Péter

Neményi Márton / 24.hu
Neményi Márton / 24.hu
Mostantól a rendőrség dolga értékelni a „kreatív tervezést”.

Jogszerűen számláztak ki »kreatív tervezésre« 230 ezer forintot Orbán Viktor nyugdíjasoknak szóló levelével kapcsolatban?

Ezt a kérdést tette fel a DK-s Vadai Ágnes a legfőbb ügyésznek, miután a Lakmusz kiderítette, milyen költségeket számoltak el az egyoldalas Orbán-levél dizájnjára Balásy Gyula cégei.

A „Nyugdíjasoknak szóló miniszterelnöki levél kreatív tervezése” bruttó 229 692 forintot fizetett ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda.  Arra egy ügyfélkapcsolati menedzser háromórás, és egy tervezőgrafikus nyolcórás munkaidejét számolták el.

A 230 ezer forintos kérdésre Polt Péter csak annyit válaszolt, hogy Vadai Ágnes kérdését feljelentésként értékelte, azt elbírálásra elküldte az I. Kerületi Rendőrkapitányyságnak.

A kormányfő levele egyébként a korábbiaktól szinte semmiben nem különbözött, külön kreatív megterveztetéséhez, beárazásához érdekes adalék lehet, hogy a közoktatásban többször (különböző szinteken) előkerülnek a levélírás tartalmi, formai ismeretei, a legalapvetőbb szabályokat a legtöbb helyen már negyedikben elkezdik oktatni.

Kapcsolódó
Alsós tananyag, amit Orbán Viktornak külön megterveztek
230 ezer forintért tervezték meg a kormányfő egyoldalas irományát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik