Belföld

Testvére adatait diktálta be a rendőrnek egy 3-as út mellett dolgozó prostituált

Hamis vád vétsége és közokirat-hamisítás bűntette miatt állítja bíróság elé a Heves Vármegyei Főügyészség azt a prostitúción kapott nőt, aki nem a saját, hanem a testvére adatait diktálta be a rendőrnek a lebukásakor.

A főügyészség tájékoztatása szerint a rendőr tavaly áprilisban érte tetten az engedély és orvosi papírok nélkül prostitúciós tevékenységet végző nőt a 3-as út mellett, Kápolna külterületén; az igazoltatásakor a nő a testvére adatait adta meg, így formálisan a vádlott testvére ellen indult eljárás tiltott prostitúció miatt.

A rendőr a prostituáltat a helyszínen őrizetbe vette, majd a gyöngyösi kapitányságra szállította, ott a nőt kihallgatták és fogva tartották. Az igazságra csak akkor derült fény, amikor a gyöngyösi rendőrség – a hozzátartozó kiértesítése érdekében – felvette a kapcsolatot egy másik rendőrkapitánysággal.

A prostituált állítása miatt téves adatok kerültek a szabálysértési eljárás keretében készült közokiratokba, ami további bűncselekmény megállapítására adott alapot

Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kért a nőre azzal, hogy rendeljenek ki mellé pártfogót. Az általa elkövetett, akár elzárással is büntethető tiltott prostitúció szabálysértését külön eljárásban bírálják el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik