Belföld

Tényleges életfogytiglant kértek a Kőbányai úti rablógyilkosra, aki meg akarta erőszakolni az áldozata nejét

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal azzal az 55 éves O. Józseffel és 49 éves K. Zoltánnal szemben, akik tavaly februárban kiraboltak és meggyilkoltak egy 67 éves férfit az egyik Kőbányai úti társasházban. Előbbi nem csak megölte a férfit, hanem meg is akarta erőszakolni az áldozata feleségét.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az idősebb férfi már többször is volt büntetve korábban erőszakos bűncselekmények, rablások miatt. Rá tényleges életfogytiglant kért a főügyészség, a bűnsegéd társa pedig akár 20 év fegyházbüntetést is kaphat a törvény szerint.

A 67 éves férfi az egyik Kőbányai úti társasházban élt, és szívességi lakáshasználóként nála lakott egy mozgássérült férfi a feleségével. Az ominózus napon a nő az egyik józsefvárosi piacon sétált, és megsajnálta a kéregető vádlottakat, és meghívta őket magukhoz enni, mert azt mondták neki, hogy éhesek. 

A közös italozás után O. József pénzt követelt az áldozattól. Az idős férfi nem tett eleget a követelésnek, mire O. József többször ököllel fejbe vágta, megrúgta és rátaposott. A 67 éves férfi a bántalmazás következtében eszméletét vesztette.

A lakásban élő mozgássérült férfi és felesége hangosan tiltakozott a bántalmazás ellen, ezért K. Zoltán veréssel fenyegette. Ekkor O. József odalépett a nőhöz, egy borsspray-vel a szemébe fújt, majd a heverőre lökte, és megpróbálta megerőszakolni. A nő erőteljes ellenállása és kiabálása miatt azonban végül felhagyott a bántalmazással.

A támadó ezután visszament az időközben magához tért férfihoz, és nekiesett. Ennek során önmagából kivetkőzve, nagy erővel ütötte, rúgta, valamint többször meg is taposta a férfit, aki a bántalmazás hatására ismét elveszítette az eszméletét, majd meghalt. 

Közben a támadó elvette a pénztárcáját, bankkártyáját, személyi okmányait, valamint a mobiltelefonját és a karóráját. Ezután a férfiak a másik két embertől is elvették az értékeiket, mobiltelefont, több tízezer forint készpénzt, bankkártyát, a nő kezeiről pedig még a gyűrűit is lerángatták. A szekrényből kivett gurulós bőröndbe további értékeket pakoltak, így rádiós magnót, DVD-lejátszót, cipőt, kabátokat és egyéb ruhaneműket.

A támadók ezután a lakás konyhájában kolbászt sütöttek, beszélgettek, kávéztak és cigarettáztak. A lakást csak az esti órákban hagyták el az értékekkel. Taxival útközben megálltak egy benzinkútnál, ahol az egyik férfi az elvett bankkártyával alkoholt vett, majd egy ATM-nél próbált pénzt levenni, de sikertelen próbálkozások miatt a készülék bevonta a kártyát

A Fővárosi Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős kora miatt korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette, rablás bűntette, szexuális erőszak kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyben. Az emberölés tettesére tényleges életfogytiglant, a bűnsegéd társára pedig határozott idejű fegyházbüntetést kért azzal, hogy feltételesen se engedjék szabadlábra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik