Belföld

„Kokainnal szerettük volna felpörgetni az egész napos pecázást”

police.hu
police.hu

Kokainnal akarta felpörgetni az egész napos pecázást két férfi, de már azelőtt horogra akadtak, hogy odaértek volna a vízpartra. A XVIII. kerületi zsaruk egy pestszentlőrinci bevásárlóközpontnál figyeltek fel a rosszul leplezett sürgés-forgásra, aztán gondolták, közelebbről is szemügyre veszik a történéseket.

A BRFK tájékoztatása szerint kiderült, hogy a 23 éves  N. Roland, és a 29 éves Z. Zoltán kábítószert vásárolt a fővárosi lakóhelyű 42 éves O. Attilától. A hármast előállították a kapitányságra, ahol a két Pest vármegyei lakóhelyű férfival szemben kábítószer birtoklása vétség, míg a budapesti eladó ellen kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

A nyomozás kiszélesítésével megállapították, hogy O. Attila törvénytelen tevékenységét segítette egy ismerőse, a szintén fővárosi illetőségű B. Zsolt, aki szívességi alapon tárolt kábítószert a lakóhelyén.

Az otthonában 443 gramm, elsődlegesen kokainnak minősített ismeretlen eredetű porszerű anyagot, mérleget, több mint 14 millió forintnyi eurót találtak és foglaltak le. Vele szemben szintén kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt indult eljárás, őt, és O. Attilát le is tartóztatták. A két vevő a vallomásában azt mondta, hogy a 24 órás pecázást szerettek volna felpörgetni a megvett kokainnal. Ők szabadlábon védekezhetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik